#Instafood: Linzensalade met artisjok


Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: #Instafood: Linzensalade met artisjok voor één persoon.

Een heerlijk makkelijke salade die dankzij de linzen goed vult. De veganisten onder ons kunnen de geitenkaas natuurlijk gewoon weglaten. Je kunt eventueel wat tofu marineren en opbakken als je nog een extra bite wil.

Nodig

– Een half blik rode linzen
– Vier artisjokken
– Een handje zwarte olijven
– Vijf cherrytomaatjes
– Veldsla (hoeveelheid naar keuze)
– Een halve rode ui
– Geitenkaas
– Olijfolie
– Peper en zout

Hoe dan?

Giet de linzen af, snij de artisjokken in kwarten en de olijven klein. Halveer de cherrytomaatjes en snij de ui klein. Doe dat ook met de geitenkaas.

Gooi alles in een schaal en meng de boel. Giet er een beetje olijfolie, peper en zout overheen en roer goed door. Eetsmakelijk!