Luistertips: dit moet je zien op Down The Rabbit Hole


Voor de derde keer op rij zijn De Groene Heuvels vlakbij Wijchen komend weekend het decor voor Down The Rabbit Hole, het kleine zusje van Lowlands. Ook dit jaar ben ik er weer bij om verslag te doen. Maar eerst tippen ik je mijn favoriete acts die je, als je er toch bent, wat mij betreft moet zien.

En dat kiezen, dat was nogal even puzzelen. De line up van Down The Rabbit Hole is ook dit jaar weer gevarieerd, een beetje alternatief en vooral heel erg fijn.

Vrijdag

Pauw

Teddy Widder, 17.45
Psychedelische rock van eigen bodem, daar zorgt PAUW voor. Wederom een band die bewijst dat Nederlandse muzikanten het psychedelische heel goed onder de knie hebben. Het kwartet zal ervoor zorgen dat je toch op z’n minst flink onder de indruk bent.

Courtney Barnett

Teddy Widder, 19.45
Twee jaar geleden mocht ze het podium van de Fuzzy Lop ook al eens beklimmen, en dat deed ze zo goed dat Courtney Barnett er dit jaar gewoon weer is. Op Lowlands wist ze afgelopen jaar de tent ook al goed los te krijgen, en we gaan er vanuit dat het in de Fuzzy Lop dubbel zo hard los zal gaan.

Mac DeMarco

Hotot, 20.45
Een beetje bizar is zijn muziek, maar vooral heel erg ontspannen en ideaal voor zo’n relax festival als Down The Rabbit Hole. Het schijnt dat zijn liveshows mytisch zijn. Daar ben ik erg benieuwd naar.

PJ Harvey

Hotot, 22.45
Een goede reden om naar Down The Rabbit Hole te komen is dat dit het enige festival in Nederland is waar PJ Harvey dit jaar te zien is. En dat na haar verrassende comeback. We schreven haar al eens de hemel in, dat moet reden genoeg zijn.

Zaterdag

My Baby

Hotot, 14.30
Ze zijn niet alleen niet weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap, MY BABY tourt de hele wereld over met hun hypnotiserende jamsessies op het podium. Wees er klaar voor om te dansen tot je erbij neervalt en vervolgens even een uur niet meer te weten hoe de wereld ook alweer in elkaar zit. Die kracht heeft MY BABY namelijk.

Kelela

Fuzzy Lop, 17.45
De experimentele muziek van Kelela kan je vervolgens betoveren. De zangeres maakt R&B die niet in het standaard rijtje kan worden geplaatst. Heerlijk om bij weg te dromen.

De Staat

Hotot, 18.30
Het is een oude bekende van Down The Rabbit Hole, de Nijmeegse band De Staat mocht de allereerste editie van het festival openen. En gelukkig zijn ze weer terug. Nog harder, nog lekkerder. Wees klaar om een uur lang keihard te stampen op de nieuwe muziek van de band.

Savages

Teddy Widder, 19.30
Wie nog steeds in de veronderstelling is dat punk en rock voornamelijk een mannenzaak is, moet zich als een razende naar de Teddy Widder begeven voor de postpunkband Savages. Het is hard en rauw, afgemaakt door de donkere stem van frontvrouw Jen.

Glen Hansard

Teddy Widder, 21.15
Hij ging van straatmuzikant naar Oscar-winnaar voor het nummer Falling Slowly. Glen Hansard doet het tegenwoordig weer alleen, en brengt je even tot rust met zijn bluesfolkmuziek.

Zondag

Kovacs

Teddy Widder, 13.30
Vorig jaar was ze er ineens: The Wolf Lady. Kovacs eigenzinnige stemgeluid, haar jazzy pop en markante verschijning zorgden voor nogal wat aandacht. En terecht, Kovacs is een geboren muzikante en fantastische live artieste.

Nothing But Thieves

Hotot, 16.20
Het gaat razendsnel met Nothing But Thieves. Vorig jaar speelden ze Lowlands plat, afgelopen jaar stonden ze in het voorprogramma van Muse. En nu op het hoofdpodium op Down The Rabbit Hole. De atlernatieve rockers zullen je gegarandeerd alle hoeken van de tent laten zien met hun aanstekelijke doch hoog kwalitatieve muziek.

The London Souls

Fuzzy Lop, 19.30
Dit duo ademt rock ‘n’ roll. Ze zijn slechts met z’n twee, maar weten voor een hele band geluid te produceren. Geluid dat ook nog eens goed klinkt, niet onbelangrijk,

Fun Loving Criminals

Teddy Widder, 23.05
Het was even stil rondom de Fun Loving Criminals, maar de New Yorkse band is terug. Ze vieren de twintigste verjaardag van het debuut, en dat zorgt waarschijnlijk voor een beetje stondede zang en muziek. Heerlijk achterover liggen in het gras, in de hoop dat het nog een beetje zwoel is, en genieten van deze band die terug is van weggeweest.

Check de afspeellijst van Down The Rabbit Hole hier:

Advertenties

Een Reactie op “Luistertips: dit moet je zien op Down The Rabbit Hole

Reacties zijn gesloten.