#Instafood: Tortellini met artisjokkensaus


Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: #Instafood: tortellini met artisjokkensaus voor twee grote eters.

Pastaaaaaaaa. #pasta #food #instafood #extragood #instachef #foodstagram #foodporn #vegetarian #vegetarisch #veggies #artichoke

A post shared by Ingelise de Vries (@ingelisedevries) on

Makkelijk en snel heeft zo nu en dan best mijn voorkeur. Helemaal fijn als het pasta is, ik ben gek op de gevulde variant. In die categorie maakte ik deze heerlijke, supersimpele tortellini met saus. Doe je het liever zo vers mogelijk? Pureer wat tomaten met een snufje suiker, peper en zout en gebruik als saus.

Nodig:

– Een zak gedroogde of een pak verse tortellini
– Een blik artisjokken
– Een ui
– Twee tenen knoflook
– Een flinke scheut passata di pomodoro
– Een beetje room
– Zwarte olijfjes
– Peterselie
– Olijfolie
– Peper en zout

Hoe dan?

Kook de tortellini zoals op de verpakking staat. Verse hoeft maar heel kort, voor gedroogde moet je wat langer uittrekken. Snipper de ui en fruit samen met de geperste knoflook in een wok.

Laat ondertussen de artisjokken uitleggen en snij in kleine stukjes. Voeg die na drie minuten fruiten toe aan de pan, samen met de room, olijfjes en de pomodoro en warm door.

Giet de tortellini af en roer samen met de peterselie (klein gesneden) door de saus. Eetsmakelijk!

Advertenties