Royal Blood laat zich niet leiden door angst


Het tourschema van de tweemansformatie Royal Blood, bestaande uit Mike Kerr en Ben Thatcher is bijna niet bij te houden: vanuit Keulen zijn ze naar Amsterdam gevlogen om de dag erna naar Manchester te gaan en dan direct weer door naar Dublin, om te spelen met de Guns ‘N’ Roses. Maar eerst heeft de Britse band Royal Blood nog even tijd voor Metro. We spreken drummer Ben in de kleedkamers van Paradiso.

„De laatste keer dat we hier speelden weet ik nog wel!”, vertelt Ben. „We waren klaar en besloten nog even een joint te roken. Je bent tenslotte in Amsterdam of niet. We zaten bij het water met wat vrienden, toen ik een raar geluid hoorde. Ineens kwam er een enorme rat op me afgerend. Hij sprong zo over me heen, ik schrok me te pletter!”

Enorm geluid
Met een nieuw album op zak, een optreden in Paradiso dat razendsnel is uitverkocht én alweer een show gepland in AFAS Live, gaat het goed met Royal Blood. De band bestaat slechts uit twee man die samen een enorm geluid weten te produceren. „Dat is vooral de energie tussen ons. Iedereen kan lawaai maken, wij zijn meer bezig met nummers construeren met een bepaalde dynamiek. De harde stukken stompen je in de maag. De rustigere stukken zijn bijna als een spannende film: je weet niet wat er gaat komen en dan spring je ineens op.”

Lees verder op Metronieuws.nl

Beeld: Perou

Advertenties