Metro proeft NELIS West in Amsterdam


Sinds mei heeft het succesvolle NELIS Oost in Amsterdam er een broertje bij: NELIS West. Op het Witte de Withplein in de Baarsjes is er plek voor een kleine honderd gasten die in tegenstelling tot in Oost kunnen ontbijten, lunchen én dineren.

Twee jaar geleden openden Kees van Marle en Inge Galem NELIS Oost, inmiddels een begrip in de Amsterdamse Indische buurt. De zaak zit zo vaak vol, dat het tijd was voor een tweede vestiging. In mei openden ze samen met Robert de Balbiaan de tweede vestiging. Niet op de meest makkelijke locatie: de Witte de Withstraat en het aangrenzende plein zijn geen plekken waar het razend druk is. Hoewel de buurt steeds hipper wordt, ligt NELIS West niet in de loop. Zeker niet-Amsterdammers zullen toch sneller naar de steeds hipper wordende Jan Evertsenstraat en het eerste stuk van de Admiraal de Ruijterweg, waar de hoeveelheid nieuwe tenten niet bij lijkt te houden.

Niet luidruchtig
NELIS West is geen restaurant waar je met een luidruchtige groep vrienden gaat zitten eten. Hoewel er achterin een tafel staat waar je met een grotere groep kunt zitten, nodigt het restaurant meer uit om lekker even te eten met je geliefde, bij te praten met een goede vriend(in) of om je ouders mee naartoe te nemen als ze een dagje bij je langskomen in Amsterdam. Er hangt een relaxte sfeer, de muziek staat precies hard genoeg en zelfs als het restaurant voller begint te lopen, wordt het niet rumoerig.

Lees verder op Metronieuws.nl

Advertenties

Een Reactie op “Metro proeft NELIS West in Amsterdam

Reacties zijn gesloten.