Dit kun jij doen om een varkensleven te verbeteren


Ruim 19.000 Nederlanders mochten van Stichting Wakker Dier hun stem uitbrengen. Welk bedrijf liegt ons het meeste voor als het gaat om eten? Albert Heijn won met 7500 stemmen de verkiezing. Albert Heijn claimde namelijk dat de serranoham van varkens komt die in de wei hebben gelopen. In werkelijkheid hebben de dieren opgesloten gezeten, laat Wakker Dier weten.

Op naar Spanje
Maar hoe kom je daar eigenlijk achter? „Er zijn eigenlijk twee dingen die we doen”, legt Anne Hilhorst, woordvoerder van Wakker Dier uit aan Metro. „Het eerste is onderzoek. In het geval van de varkens zijn we gaan kijken naar waar ze vandaan komen. Ze komen in het geval van de Albert Heijn uit Spanje. Dan kijken we naar wat daar de wettelijke eisen zijn, hoe leven ze en hoe gebeurt het verwerkingsproces daar? Daar kun je al een hoop uit opmaken.”

De varkens leven over het algemeen wat krapper in Spanje, maar gaat het dan bij de Albert Heijn-varkens ook zo? „Daarna nemen we contact op met de producent en stellen we een aantal vragen. Stellen ze bijvoorbeeld bovenwettelijke eisen? Aan de hand van die twee methoden vallen de puzzelstukjes in elkaar.”

Lees verder op Metronieuws.nl

Advertenties

Een gedachte over “Dit kun jij doen om een varkensleven te verbeteren

Reacties zijn gesloten.