Frietboer wil verduurzamen met bierbrouwerij


Friet is terug van weggeweest. Van saai bijgerecht is het inmiddels een delicatesse. En je kunt er bier mee maken, zo blijkt. Friethoes heeft een schillenbier op de markt gebracht. Naast een lekker biertje kunnen serveren, maken ze het bedrijf nóg duurzamer.

Ondergewaardeerd

Het is Joost Hoes die in 2009 een klein zaakje in Haarlem begint. Hij vindt friet ondergewaardeerd en besluit écht goede friet te maken. De rijen voor zijn zaak worden steeds langer en inmiddels levert Hoes samen met zijn broer Sebastiaan en compagnon Victor van Veelen aan een hele hoop restaurants en kun je de trucks vinden op grote festivals.

Veel restproduct

En nu is het tijd voor nieuwe stappen op de voedselmarkt. Van Veelen en de gebroeders Hoes hebben samen met de mannen van Brouwerij Troost een biertje ontwikkeld met de restproducten van hun friet. „Veertien tot zestien procent van de aardappel gebruiken we niet”, vertelt Van Veelen aan Metro. „Die afsnijsels gaan naar varkens en koeien bij de boer om de hoek. Die kan het alleen niet meer aan.”

Lees het hele verhaal op Metronieuws.

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter!

Advertenties