Luistertip: Spoon – Hot Thoughts


Met de luistertip probeer ik altijd hip, relevant en nieuw te zijn. Maar hé, ik ben nou eenmaal niet de hipster die ik graag wil zijn en dat betekent dat ik maar moet accepteren dat ik ook regelmatig achterloop. Met deze plaat van Spoon bleek dat ik wel heel erg achterliep.

Niet alleen omdat het album al in maart van het vorige jaar uitkwam, ook omdat ik eigenlijk vrij weinig ken van de band. Gevalletje ‘ik ken het van naam omdat ze wel eens op de radio zijn maar daar houdt het ook op’. En omdat ik ze verder een beetje heel erg was vergeten. De band werd opgericht in 1993, maar blijkt ook anno 2018 (of 2017, zo u wil) nog steeds relevant.

Van ’t weekend liepen we tegen dit album aan en hij heeft sindsdien al aardig wat rondjes gemaakt op de platenspeler. Niet zonder reden: het is echt een onwijs fijn album. Een beetje Beatlesk, hier en daar wat meer richting de rock – Shotgun doet denken aan I Was Made For Loving You van Kiss – en het laatste nummer is vrij Bowieaans met de saxofoons. Us staat hier al even op repeat. Zeker op deze ijskoude maandag. Niet nieuw dus, wel wat mij betreft een ultieme luistertip.

Advertenties

Een Reactie op “Luistertip: Spoon – Hot Thoughts

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s