Verantwoord dronken worden met bevroren cocktails


Het weekend is voor een lekker hapje en drankje. Niks mis met af en toe even uit de band springen, maar het moet wel verantwoord blijven. En alcohol is door de hoeveelheid suikers nou niet bepaald goed om wat kilo’s te verliezen, áls je dat nodig denkt te hebben. Maar alles laten staan? Dat ziet lang niet iedereen zitten. Tijd voor een verantwoorde variant, dacht Moayad Abushokhedim.

Verantwoord dronken worden

“Ik wilde nieuwe producten ontwikkelen in de biochemische industrie. Zonder suiker, alleen met de chemie van de aarde”, vertelt Abushokhedim, die drie jaar geleden vanuit Jordanië via een studie in Zwitserland naar Rotterdam kwam. Klinkt een beetje zweverig, maar het houdt in dat Abushokhedim alleen groenten en fruit gebruikt. Op een natuurlijke manier. “Dit project heb ik al sinds mijn zestiende in mijn hoofd. Ik was jong, maar geïnteresseerd in alcohol. Ik zag vaak mensen wodka in de vriezer leggen en ik snapte niet waarom dat niet bevroor. Hoezo kun je alles bevriezen, behalve alcohol?”

Gezonde alcohol

En daar ligt de uitdaging voor de voedselwetenschapper. “Ik heb drie jaar lang onderzoek gedaan en eindelijk kan ik het bevriezen! Dit project is echt mijn kindje, ik was zo trots toen ik het kon.” Abushokhedim breidt zijn project verder uit. Door wodka en rum volgens eigen receptuur te destilleren, wil hij de kwaliteit waarborgen. Daarnaast zorgt hij dat er geen onnatuurlijke e-nummers en suikers worden toegevoegd. “Het is de eerste gezonde alcohol in de wereld dankzij dit proces.”

Lees het hele verhaal op Metronieuws.nl

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter!

Advertenties