Chocoladesommelier: Straks is er geen cacao meer


We hebben allemaal wel eens de craving: ongegeneerd een reep chocola opeten tijdens onze favoriete series. Chocoladesommelier Carolien Lubbers hoopt daar een einde aan te maken met het chocoladefestival Chocoa. Nou ja, niet helemaal dan. “Natuurlijk kun je af en toe een reep chocola wegkanen. Maar het is zo leuk om het ook écht te proeven!”

Water in de mond
Chocoa staat helemaal in het teken van chocola. En met zoveel passie als Lubbers erover vertelt, is het bijna onmogelijk dat het water je niet in de mond loopt. “Net als bij wijn kun je de origine van de boon proeven, herkennen en omschrijven”, vertelt Lubbers. “Je kunt in het fijnproeven duiken en er helemaal in opgaan, je bent namelijk nooit uitgeleerd of uitgeproefd.” Zelf volgde Lubbers de opleiding tot chocoladesommelier. “Je kunt chocola heel mooi combineren met andere producten, zoals champagne of speciaalbier. Dan heb je echt een hele mooie smaakreis, het gaat echt nooit vervelen!”

Lees het hele verhaal op Metronieuws

Advertenties