Bas Robben neemt je mee in de wereld van vet eten


Er is de laatste jaren steeds meer aandacht voor gezond eten. Maar er moet ook een beetje ruimte zijn voor nuance, niet? Journalist en receptenschrijver Bas Robben helpt daar graag een handje bij met zijn tweede kookboek Vet.

Denk aan loempia’s met kersenvulling, ijsjes waar je geen ijsmachine voor nodig hebt („je hebt de vriezer toch nodig voor ijsklontjes voor in je sterke drank?”) en noedelsoep met gefrituurde spareribs.

Nieuwe smaken

Robben is één van de vele kookboekenschrijvers van dit moment. „Ik probeer met een boek iets toe te voegen aan wat er al in de kookboekwinkels ligt”, vertelt hij in Bar Centraal. „Er is zoveel. Ik zoek telkens een beetje een nieuw of verfrissend onderwerp. Niet perse een trend of een modegril.” Vet is, zo zegt Robben zelf, tijdloos. „Het staat vol met technieken met vet: conserveren, konfijten, frituren, infuseren. Allemaal recepten waar steeds een klein techniek of smaakje inzit dat je misschien niet zo gewend bent om te gebruiken. Het is de bedoeling dat je iets leert.”

Lees het hele interview op Metronieuws.nl

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter!

Advertenties

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s