#Instafood: Paprika-auberginesoep met een vegaburger


Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze keer: paprika-auberginesoep met een vegetarische burger ernaast. Twee burgers en vier flinke kommen soep.

Maandag. Er ligt wat groenten van voor het weekend te verpieteren en het brood van de markt is ook eigenlijk net niet lekker meer. En het is maandag dus je zou weer gezond eten. Althans, zo gaat het bij mij vaak. Dus maakte ik van alle restjes groenten en wat nieuwe groenten een heerlijk soepje. En omdat het meatless monday was, er ook nog een vegetarische pompoen-zoete aardappelburger erbij.

Nodig

– Twee rode paprika’s
– Een aubergine
– Een tomaat
– Twee bosuien
– Tien gram verse Italiaanse kruiden
– Een zoete aardappel a 100 gram
– 0.75 liter water
– Een groentenbouillonblokje
– Een flinke snuf gerookte paprikapoeder
– (Cayenne)peper en zout naar smaak
– Vijf sneetjes oud brood (lekker dikke plakken zijn een pré)
– Twee vegetarische burgers naar keuze
– Bladsla naar keuze
– Eventueel garnering van komkommer, augurk of tomaat
– Smeersels van de borrelplank over? Heerlijk. Pak ook maar uit de koelkast.

Hoe dan?

Snij de bosui (of andere ui die je nog had) klein. Doe olie in een soeppan en gooi de ui erbij. Zet de pan aan op middelhoog vuur en snij ondertussen de rest van de groenten. Verwijder bij de tomaat het kroontje en bij de paprika de zaden en zaadlijsten. En schil de zoete aardappel voor je ‘m snijdt.

Gooi de groenten bij de ui in de pan en roer goed door. Doe er naar smaak wat peper, zout, cayennepeper en gerookte paprikapoeder over. Wees met die laatste niet te zuinig. Roer nogmaals goed door.

Snij nu de kruiden klein en doe ook in de pan. Giet 750 milliliter kokend water in de pan en verkruimel het bouillonblokje. Laat het geheel een kwartiertje zacht koken.

Rooster ondertussen de sneetjes brood in de oven of broodrooster. Hoe langer je het toast, hoe crunchier. Hoe heter, hoe verbrander. Dus let op.

Pureer na een kwartiertje even snel je soep tot een gladde massa.

Bak de burger zoals op de verpakking aangegeven. Besmeer twee sneetjes met de tapenade of boter. Leg de burger erop. Garneer met sla en je andere favoriete toppings. Leg de twee andere broodjes er charmant op. Snij van het laatste broodje croutons voor in je soep.

Eetsmakelijk!

Enthousiast? Volg me ook op FacebookInstagram en Twitter!

Advertenties