De Verteller


Liever een cv dan zo’n lange lap tekst? Klik hier om mijn cv te downloaden. Je kunt me natuurlijk ook op LinkedIn vinden.

Sinds huize De Vries internetverbinding heeft, kriebelt er iets. Ik wil een website maken. Op mijn tiende gebeurt het: mijn eerste meesterwerk (ja echt, hij staat nog online!). Na jaren van het bouwen van websites, kom ik erachter dat het toch het vullen van die websites is dat me aantrekt. Ik besluit een blog te beginnen. Niet meer bouwen, maar schrijven. Hoewel het qua werkzekerheid een betere beslissing was geweest om verder te leren in het programmeren, ben ik een stuk gelukkiger met het besluit dat ik me ben gaan ontwikkelen in schrijven. Ik doe niets liever dan verhalen vertellen.

Bloggen en werken

Eind 2006 is mijn eerste blog een feit, met de naam ‘Notenbalk’ – ik ben een muziekliefhebber. In 2009 stap ik over naar WordPress, waar het een stuk serieuzer wordt. Ik werk in een schoenenzaak, waarvoor ik door het hele land reis. De tijd die ik over heb, besteed ik aan het opschrijven van mijn avonturen. (Dat waren er nogal wat.) Dat blijft niet onopgemerkt: verschillende mensen benaderen me om ook voor hen te schrijven. Zo kom ik onder andere terecht bij Ted.nl en DeJaap (inmiddels TPO.nl) waar ik columns begin te schrijven.

Enorm veel leren

Twee pogingen om te studeren, nog meer vrijwillig schrijfwerk en mijn eerste grote mensen-baan als junior product manager bij een platenlabel verder, word ik in 2011 gevraagd om bij DeJaap – dan net in transitie tot TPO.nl – de kar te trekken als het gaat om cultuur en lifestyle. Ruim 2,5 jaar lang heb ik met heel veel plezier geschreven, geïnterviewd, een community gebouwd, vrijwillige scribenten begeleid en een enorm netwerk opgebouwd. Een onwijs leerzame tijd. In hartje Amsterdam maakten we met een kleine redactie een onwijs mooie website die qua bezoekersaantallen alleen maar bleef groeien.

Het echte freelanceleven

Dan is het in 2015 tijd voor een volgende stap: fulltime freelancen. Pakweg twee dagen per week kan ik terecht bij Metro, waar ik me vooral focus op nieuwsberichten en grotere verhalen. Waar ik bij TPO mezelf heb ontwikkeld tot de human interest-kant – die ik overigens nog steeds het leukst vindt – is het bij Metro veel meer nieuws. Na anderhalf jaar op de burelen, ga ik ook vaker op pad om video’s te produceren, filmen én monteren. Van kop tot staart: alles doe ik zelf of met een collega. Ook ontwikkel ik mezelf daar steeds meer als het gaat om interviewen.

Daarnaast werk ik drie dagen per week voor Adecco. Bij dit uitzendbureau ondersteun ik het contentteam in het marketingteam. Mijn focus ligt daar vooral op thought leadership, PR en zowel intern als extern zorgen voor goede teksten.

Naast mijn werk bij Metro en daarvoor TPO, ben ik ook veel op pad om te interviewen en te bloggen. Ik schrijf of schreef artikelen en columns, produceer en doe marketing voor bedrijven als Ambitieuze Meisjes, Asus Benelux, BNN, Cognito PR, Covers Couture, Entertainment Business, Fashion Diva, First Days of Spring, Kunstbende Amsterdam, Lazarus Magazine, Limes 030, Liveguide, Metro, Microsoft, NMTH.nl, Peroni, Rabobank, Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), TMG, Tomassen Toegangstechniek, Warner, Wayne Parker Kent, WNL en World Fashion Center.

En nu dan?

Inmiddels ben ik dan ook alweer aardig wat jaren als freelancer in te huren. Ik schrijf, redigeer, bedenk, marketeer en ben sinds november 2012 te huur als freelance journalist, eindredacteur, tekstschrijver, communicatiespecialist en ideeënbedenker met een specialisatie in lifestyle, culturele onderwerpen en interviewen. Dat alles kan gewoon op maat. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan doen? Dat kan! Je kunt me het beste bereiken via de mail op info@ingelisedevries.nl. Als echte millennial zit ik ook veel op sociale media, je kunt me vinden op FacebookInstagram en Twitter!

Doet wat voor…

Webredacteur bij Metronieuws, communicatispecialist voor Adecco, muziekjournalist voor NMTH.nl, regelmatig interviews voor Warner Music en Tomassen Toegangstechniek en natuurlijk te huur (meer info via info@ingelisedevries.nl).

Deed daarvoor wat voor…

Een hele CV inclusief toelichting en bijbaantjes staat op LinkedIn, allemaal op chronologische volgorde.

Alle teksten op deze website zijn geschreven door Ingelise de Vries, tenzij anders vermeld. Voor gebruik van teksten of teksten op maat kunt u contact op te nemen.

Foto: Yossip Kazsmer

Advertenties